Jazzens Museum

 

Samlingarna i museet utgörs av bilder, instrument, kläder, memorabilia, affischer, filmer, litteratur, autografer, jazzhistoriska fakta, brev och kuriosa. I museets arkiv har hittills ca 12000 föremål registrerats. De utgörs av donationer och depositioner från ett stort antal jazzhistoriska vänner.

 

Povel Ramel-rummet invigt

Den 28 juni 2014 invigdes Povel Ramel-rummet i Jazzens Museum. Invigningen gjordes av Povels fru Susanna.

 

Invigning Povel Ramel-rummet

 

Jazzens Museum har sedan tidigare fått förtroendet att förvalta större delen av Charlie Normans musikaliska kvarlåtenskap.

 

Ett särskilt Alice Babs-rum visar upp en hel del minnen från hovsångerskans omfattande karriär. Bland instrument och kuriosa kan nämnas Simon Brehms bas och cykel, Lasse Gullins och sedermera Peter Gullins piano, Östen Warnebrings barytonsax, Lasse Färnlöfs älsklingskornett och första utkast till kompositionen Sommarvals till filmen Att Angöra En brygga.

 

Ett syfte med museet är att för nuvarande och kommande generationer visa upp det drygt 100-åriga kulturarv som jazzmusiken utgör. Det skall gärna ge unga människor inspiration och kunskap och för äldre ett nostalgiskt minne från ungdomens musik och kultur. Museet är Europas första och enda jazzmuseum.

 

Muséets öppettider

Sommartid:  1 juli – 27 augusti,

konsertdagar från 16.30,

Vintertid: Öppet efter överenskommelse.

 

Hitta hit

 

Entré: 60 kr. I samband med konsert ingår entré-avgifteni biljettpriset.

 

Information about the Jazz Museum in English

 


Bilder från samlingarna

 

Klicka på bild för att visa i större format

 

 
 
Copyright © 2014 Jazzens Museum - Powered by C²MS